Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Principy prodlužování trvanlivosti masných výrobků
Doleželová, Pavla
Maso je neúdržnou potravinou, kterou už po celá staletí lidé zpracovávají na masné výrobky pomocí konzervačních metod, o kterých moje bakalářská práce pojednává. Dal-ším bodem práce je složení masa. Konzervace masa je rozdělena do čtyř základních dru-hů a dále ji dělíme podle způsobu, jakým je konzervace způsobena. Jsou zde popsány: uzení, sušení, solení, chlazení, zmrazování, pečení, vaření, fermentace a jejich principy. Důležitá je souvislost konzervace masných výrobků s jakostí, která musí odpovídat da-ným standardům. Jakost je úzce spjata s hygienou výroby masných výrobků a provozů zpracovávající maso. Z toho důvodu je zde zmíněna legislativa, která pojednává o tomto tématu. V další části se zabývá vadami masa a masných výrobků a jejich popisem.
Použití obalů v masné výrobě
Pavlíková, Martina
Tato bakalářská práce na téma Použití obalů v masné výrobě se zabývá problematikou obalů používaných v masné výrobě. Popisuje sortiment masných výrobků dle platné legislativy, zpracovává legislativní předpisy týkající se obalů. Popisuje jednotlivé kroky výroby masných výrobků a techniku, která se při výrobě používá. Definuje obal a jeho funkce, které jsou důležité z technologického, senzorického a hygienického hlediska. Dále popisuje obaly z vyrobené z jednotlivých materiálu a historii výroby obalů. Práce se zaměřuje i na jednotlivé způsoby balení masa a masných výrobků a možnostmi prodloužení trvanlivosti masných výrobků. Také se zabývá problematikou vad u masných výrobků se zaměřením na vady, které se týkají obalů a popisuje migraci látek z obalů do masných výrobků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.